Ventilacioni kanali

Ventilacioni kanali se koriste u grejanju, hlađenju ili klimatizaciji prostorija.

Pomoću njih se vazduh ubacuje ili izvlači iz prostorije koja se greje, hladi ili klimatizuje. Ventilacioni kanali kao deo sistema grejanja, hlađenja ili klimatizacije svojom funkcijom obezbeđuju zadovoljavajući kvalitet i temperaturu vazduha u zonama ili prostorijama u koje se ugrađuju.

Osim ventilacionih kanala, sistemu ventilacije takođe pripadaju i elementi kao što su:

regulatori protoka vazduha,kolena i spojnice,ventili ulazni i izlazni,ventili za dim,detektori dima,izolatori vibracija

Održavanje ventilacionih kanala

Kao i svi ostali delovi sistema za klimatizaciju, ventilacioni kanali zahtevaju redovno održavanje koje podrazumeva uklanjanje prašine sa i iz delova ventilacionih kanala, razne druge preglede i po potrebi popravke radi nesmetanog funkcionisanja celog sistema.

Ukoliko u prostorijama primetite veću količinu prašine nego što je to uobičajeno u vazduhu ili na nameštaju, vreme je za čišćenje ventilacionog sistema.

Čišćenje se posebno odnosi na delove sistema u kojima se prašina najlakše zadržava. To su obično ventilacioni kanali, spojnice, kolena, ventili i rešetke unutar ventilacionih sistema.

MB team se bavi  isporukom i ugradnjom ventilacionih kanala izrađenih od pocinkovanog lima,spiro kanala,crnog lima ili ALP system/ P3 panela. 

ALP System je baziran na korišćenju sendvič panela sačinjenog od poliuretanske (PUR) tvrde pene obložene ravnom ili reljefnom aluminijskom folijom. Zbog toga je strujanje vazduha kroz ove kanale odvija u potpunoj tišini, bez ikakvih odstupanja u temperaturi, vlažnosti i nivou čistoće.

ALP System pred-izolovani HVAC kanali mogu se upotrebljavati za sve namene, garantujući odlične rezultate, a uz to se lako sklapaju i montiraju

Primena ALP system-a

  • Industrijski objekti
  • Prehrambena industrija
  • Bolnice i operacione sale
  • Farmaceutska industrija
  • Bele sobe
  • Javni i rekreacioni objekti
  • Kancelarije
  • Aerodromi
  • Stambeni objekti

 

Štede energiju

ALP System pred-izolovani HVAC kanali garantuju uštedu energije od 85,00% - što ostali izolacioni materijali jednostavno ne mogu postići.

Mogu se obojiti

ALP System pred-izolovani HVAC kanali mogu se obojiti tako da se uklope u svako okruženje/dizajn, što je posebno dobrodošlo ako moraju biti potpuno vidljivi.

Lagani a snažni

Kada se uporede sa ostalim tradicionalnim kanalima, ALP System pred-izolovani HVAC kanali su 10 puta lakši, što ih čini jednostavnijim za rukovanje i montažu, a predstavljaju i mnogo manje opterećenje za krovnu konstukciju objekta u koji se montiraju.

Ekološki potvrđeni

ALP System pred-izolovani HVAC kanali ne sadrže CFC i zadovoljavaju stroge evropske i međunarodne ekološke standarde.

Lako se održavaju i higijenski su

ALP System pred-izolovani HVAC kanali se mogu u potpunosti oprati kako spolja tako i iznutra, što ih čini potpuno higijenskim.

Katalog